dijous, 23 de desembre del 2010

"Trifolls" Paret de l'Ós... 1979

És ben bé que eren tres FOLLS, com les gastaven al 1979, ja m'hagues agradat veure com coi pujaven per aquesta línea, difícil i poc equipada... en aquella època jo vaig veure la llum del sol per primer cop i poc albiraven els meus pares que algun dia m'enfilaria per aquella nova línia que els tres folls estaven obrint... i que m'hi fotria de lloros, menys!

Només n'hi he trobat ressenyes al llibre "Escalades a la noguera" de Jordi Marmolejo i Joan Escuer; i al llibre de piades de Sant Llorenç. I aquí les deixo:

És una via del tot clàssica, amb combinació d'artificial i lliure, amb bones possibilitats d'apurar bastant en lliure. El principal problema és que està molt velleta (ahí me han dao... curiosament tant velleta com jo, coi això et fa tocar de peus a terra),hi abandonadeta, l'equipament vell i escadusser, fa que es repeteix molt esporàdicament i hagi set conquerida per tot el món animal i vegetal, des de molsa, líquens, fongs... fins a terra, arrels, argelagues, savines, esbarzers i matolls de tot tipus... de fet a mesura que vas pujant els hi has d'anar demanant permís i apartar-los una mica ni que sigui amb les dents.
S'han de portar alguns clauets, tot i que ja se'n troben de vells i tb algun buril molt masegat, tot i això, jo que no hem remeno gaire bé amb el tema dels claus, volent passar amb friends, un hem va gastar una broma i sort del buril vell que el vuelo va ser xulo.

Vist en perspectiva crec que és una gran via, amb una línea molt bonica, el problema n'és l'abandó. Seria bo reequipar-la i netejar-la un poc, potser ficant reunions noves i segures i canviant els pocs burils vells que hi ha per parabolts ja tornaria a ser més atractiva, i al repetir-la més gent quedaria neta. Jo la vaig disfrutar molt, és una llàstima que estigui tant deixada. De fet m'ofereixo per renovar-la, però els aperturistes hi hauran de dir la seva.

Aquí us deixo algunes fotos...
Gracias Juan por compartir la escalda y pararme la caída...

3 comentaris:

  1. Podeu parlar amb el Manel Solis que ara està per Lleida, l'any passat van reequipar l'Oscar Escofet. Si us moveu per Lleida no us serà difícil de contactar amb ell.

    ResponElimina
  2. Merci Mingo! Així ho farem... Aveure si en surt algo de bo. Apa salut!

    ResponElimina
  3. Soc el Joan un del tres folls i de poc em poso a plorar quan he vist el teu comentari. Si algún dia la vols restaurar jo m'apunto fixe. Ara estic una mica rovellat, com la via, pero vaig sortint així que si t'animes compta amb mi

    ResponElimina